AirDrop endret seg kraftig i iOS 17, så sjekk iPhone-innstillingene

Hva du trenger å vite om NameDrop og andre funksjoner.

Apple presset ut iOS 17.1 for å utvide mengden av nye funksjoner vi fikk i iOS 17. De nye tilleggene inkluderer noen viktige endringer i AirDrop, Apples trådløse teknologi med kort rekkevidde lar folk raskt dele filer mellom Apple-enheter og de nye funksjonene er aktivert av misligholde.

Disse oppdateringene har implikasjoner for måten du (og personene i familien din) deler informasjon på, så det er viktig å vet hva som er annerledes og hvordan du kan deaktivere den nye funksjonaliteten hvis du vil holde alt på iPhone låst ned.

AirDrop fortsetter å være en svært praktisk og pålitelig måte å dele filer og data på mellom Apple-enheter, men det er sikkerhets- og personvernproblemer som følger med, og som du må være på toppen av.

NameDrop

En NameDrop-overføring må startes i begge ender.
En NameDrop-overføring må startes i begge ender. Kreditt: Apple

Den første nye funksjonen i AirDrop er NameDrop, som tar bryet med å dele kontaktinformasjon: Hvis du møter noen ny som også har en iPhone, alt du trenger å gjøre er å låse opp dine respektive telefoner og trykke dem sammen for å få opp en melding om å dele kontakt informasjon.

Når ledeteksten vises, kan du trykke på Kun motta for å motta de nye kontaktopplysningene, eller Dele for å motta kontaktinformasjonen og sende din tilbake i retur. Merk at dette bare fungerer for å dele informasjon om en ny kontakt – du kan ikke bruke den til å oppdatere detaljene du allerede har om noen.

Det er selvfølgelig viktig å holde seg oppdatert med disse funksjonene, men ikke få panikk nyhetsrapporter (noen av dem har blitt delt av lokale politiavdelinger) om fremmede som tar tak i kontaktopplysningene til barn. Ingenting deles automatisk: Forespørselen på skjermen må aksepteres manuelt, og iPhone må låses opp med Face ID, Touch ID eller en PIN-kode, for at noe skal skje.

Det er sant at NameDrop er aktivert som standard når du har installert iOS 17.1-oppdateringen på telefonen. Hvis du heller vil at denne forbedrede kontaktdelingsfunksjonen ikke er slått på, åpner du Innstillinger og trykker på Generell og AirDrop, og slå av Bringe enheter sammen vippebryter.

Nærhetsdeling

Du kan slå av nærhetsbasert deling hvis du vil.
Du kan slå av nærhetsbasert deling hvis du vil. Kreditt: David Nield

Neste opp er Proximity Sharing i AirDrop, som fungerer som NameDrop, men for bilder og andre typer filer, ikke kontaktdetaljer. I hovedsak fjerner det et par trinn fra den vanlige AirDrop-prosessen - bare ta med to iPhones tett sammen hvis du vil dele noe mellom dem.

Gå inn i Bilder eller Filer-appen først av alt, og få det du vil dele på skjermen. Deretter, hvis du holder toppen av iPhone-en din ved siden av toppen av andres iPhone, og de begge er låst opp, bør du se en melding på skjermen om å Dele uansett hva det er – trykk på dette for å starte overføringen.

På mottakersiden må personen du deler noe med trykke på Aksepterer ledetekst på skjermen, akkurat som de ville gjort med en vanlig AirDrop-overføring. Funksjonen kan ikke brukes til å begynne å skyve bilder, videoer eller annet innhold til andres iPhone uten deres tillatelse.

Deaktivering av denne funksjonen er den samme som for NameDrop – gå inn i Innstillinger-panelet på iPhone, velg Generell deretter AirDrop, og slå av Bringe enheter sammen. AirDrop i seg selv kan slås på eller av fra samme skjerm, men nærhetsdeling fungerer uavhengig - du kan slå den på selv om AirDrop er deaktivert.

SharePlay

Apple Music er en av appene der SharePlay er aktivert.
Apple Music er en av appene der SharePlay er aktivert. Kreditt: David Nield

Den siste funksjonen som Apple har aktivert for to iPhones som skyves tett sammen er SharePlay: Dette er en funksjon som betyr at du kan gjøre ting sammen med en annen person på iPhonene dine. Kanskje du vil se en episode av et TV-program synkronisert, for eksempel, eller høre på en bestemt sang sammen.

Til å begynne med må du være i en app som støtter SharePlay – akkurat nå er dette stort sett Apple-apper, for eksempel Apple Music og Apple TV. Etter hvert som tiden går, har tredjepartsutviklere muligheten til å bygge den samme teknologien inn i sine egne apper, slik at du vil kunne bruke SharePlay-funksjonen mer utbredt.

Alt du trenger å gjøre er å åpne innholdet du vil dele – som en sang, en video eller et flerspillerspill som fungerer med Apples Game Center – og deretter bringe iPhone-en din nær andres. Trykk på SharePlay på skjermen din, og så er det en bekreftelsesmelding på den andre iPhonen som også må godtas.

SharePlay-funksjonen kan nås uten å bringe telefonene dine sammen – hvis du er i en FaceTime-samtale med noen, for eksempel – men nærhetsalternativet ble lagt til i iOS 17.1. AirDrop må være på for at det skal fungere via telefonnærhet, og du kan gjøre det dette via AirDrop under Generell i Innstillinger. SharePlay kan ikke deaktiveres for hele systemet, men du kan deaktivere det i FaceTime ved å åpne Innstillinger og velge Ansiktstid deretter SharePlay.

Siste blogginnlegg

Dette er Apples veikart for å flytte de første Mac-ene bort fra Intel
September 26, 2023

1073 med ARM Mac-maskiner får en hel Apple SoC, med mange komponenter. eple ARM Mac-maskiner får bedre ytelse og batterilevetid, forhåpentligvis. ...

YouTube spiller nå HTML5-video som standard, Eschews Adobe Flash
August 21, 2023

Jeg er de facto teknisk støtteperson i familien min. Dette betyr at hver tur til en slektnings hus blir jeg spurt (blant annet) om jeg skal oppdate...

De lokale nyhetene: Nå brakt til deg av droner?
August 21, 2023

Et program dedikert til å utforske rollen til ubemannede systemer i nyhetsinnsamling gir ut sin første rapport fra feltet. Ved University of Nebra...